12 Συμβουλές για ένα Σωστό Ξεκίνημα σε μια Νέα Επιχείρηση σύμφωνα με τον Richard Branson.

Η εταιρεία Virgin ιδρύθηκε από το Richard Branson to 1970, και ανελίχθηκε σιγά σιγά σε ένα πανίσχυρο επιχειρηματικό όμιλο που πρωτοπόρησε κυρίως στις αεροπορικές μεταφορές. Ο Branson δεν είχε σπουδάσει κάτι σε σχέση με οικονομικά, παρόλαυτα οι επιχειρήσεις που έχτισε θεωρούνται «case studies” για πολλούς επίδοξους επιχειρηματίες. Μέσα από τις εμπειρίες του, έχει εκδόσει το βιβλίο Like a Virgin: Τα μυστικά που δεν θα σας διδάξει η Σχολή Επιχειρήσεων”, από το οποίο βγάζει 12 συμβουλές για την επιχειρηματική επιτυχία:

1) «Επέλεξε το όνομα της Επιχείρησης με σύνεση»

Το να επιλέξεις ένα μοναδικό και πετυχημένο όνομα είναι βασικό συστατικό επιτυχίας. Το όνομα μιας επιχείρησης αντιπροσωπεύει την προστιθέμενη αξία, την μακροπρόθεσμη ικανότητα βελτίωσης των υπηρεσιών, καθώς και μια πελατοκεντρική προσέγγιση του επιχειρηματικού μοντέλου.

2) «Δεν υπάρχει επιχειρηματικότητα χωρίς κύνδινο»

Σύμφωνα με τον Μπράνσον η επιτυχία δεν έρχεται συχνά όταν παίζεις εκ του ασφαλούς. Χαρακτηριστικό αυτό που ειπε ότι “Ο γενναίος δεν μπορεί να ζήσει για πάντα, αλλά και ο αυτός που δεν ρισκάρει δεν ζει καθόλου”. Φυσικά εξυπακούεται πως η ανάληψη κινδύνων, πρέπει να συνοδεύεται από σωστή μελέτη και σωστή διαχείριση των κινδύνων.

3) «Να είσαι ηγέτης και όχι αφεντικό»

Ο Μπράνσον βλέπει τον σωστό ηγέτη σαν κάποιο που εμπνέει τους άλλους να βγουν μπροστά με τις δικές τους ιδέες. Ο αυταρχισμός είναι πλέον αναχρονιστικό χαρακτηριστικό των σημερινών ηγετών, όπως και το να επιβάλει κάποιος μόνο τις δικές του ιδέες.

4) «Αν δεν το ευχαριστηθείς, τότε μην το κάνεις»

Χρειάζεται σκληρή δουλειά και πολλή προσπάθεια για να χτίσεις μια επιχείριση. Αρα το να σε ευχαριστεί αυτό που κάνεις είναι το βασικό κίνητρο για συνεχιζόμενη προσπάθεια. Οπως είπε χαρακτηριστικά “Όταν άρχισα την Virgin σ’ ένα υπόγειο στο δυτικό Λονδίνο, δεν υπήρχε μεγάλο σχέδιο ή κάποια στρατηγική. Ούτε είχα στόχο να χτίσω μια αυτοκρατορία”. Ουσιαστικά αυτό που τον καθοδηγούσε ήταν η επιθυμία του για την δημιουργία και η μεγάλη του αποφασιστηκότητα.

5) «Η πρώτη εντύπωση είναι το παν, έτσι είναι και η δεύτερη»

Οπως λέει ο Μπράνσον, η πρώτη εντύπωση που κάνουν τα προιόντα στους πελάτες είναι κατά πάσα πιθανότητα όταν το αποκτήσουν. Αυτό κάνει και την δεύτερη εντύπωση εξίσου σημαντική, από την άποψη ότι δεν πρέπει να στοχεύουμε απλώς σε μια πώληση αλλά και στην μακροπρόθεσμη ικανοποίηση του πελάτη, η οποια θα αποφέρει περισσότερες πωλήσεις.

6) «Σήκωσε το ακουστικό»

Η ποιότητα της επικοινωνίας ενώ έχει προχωρήσει πολύ με τις εξελίξεις στην τεχνολογία, σύμφωνα με τον Μπράνσον έχει δημιουργήσει και σοβαρά θέματα όσο αφορά την επιχειρηματική επικοινωνία. Χρησιμοποιείται πλέον περισσότερο το εμαιλ και αποφεύγεται η προσωπική επαφή και οι τηλεφωνικές κλήσεις. Αυτό κάποτε δημιουργεί προβλήματα, αφού κάποιες φορές προβλήματα θα ήταν πιο εύκολο να λυθούν ή να αντιμετωπιστούν.

7) «Η τελειότητα είναι ανέφικτη»

Σύμφωνα με τον Μπράνσον “Όταν οι άνθρωποι νομίζουν ότι έχουν τελειοποιήσει κάτι, τείνουν να κάθονται και να επαναπαύονται πίσω από τις δάφνες τους, ενώ αμέτρητοι άλλοι θα αγωνίζονται με μανία για να γίνουν καλύτεροι ”.

8) «Εξερεύνησε το ανεξερεύνητο επιχειρηματικό έδαφος»

Σύμφωνα με τον Μπράνσον “Υπάρχουν ακόμα πολλά πράγματα εκεί έξω που δεν έχουν ανακαλυφθεί, εφευρεθεί, και επιτευχθεί. Η ελάχιστη εξερεύνηση αχαρτογράφητων επιχειρηματικών περιοχών, μπορεί να πυροδοτήσει νέες ιδέες και καινοτομίες”.

9) «Φτιάξε ένα εταιρικό περιβάλλον άνεσης για τους εργαζομένους σου»

Σύμφωνα με τον Μπράνσον οι εργαζόμενοι μιας επιχείρησης πρέπει να αισθάνονται ελεύθεροι και να ενθαρρύνονται να εκφραστούν ανοιχτά χωρίς όρια ώστε να μπορούν να κάνουν την καλύτερη δυνατή δουλειά.

10) «Ζήτησε πάντα μια δεύτερη γνώμη από έναν τρίτο»

Ο Μπράνσον λέει ότι όλοι πρέπει να μάθουν να είναι καλοί ακροατές, προκειμένου να επιτύχουν. Οι επιχειρήσεις που αναζητούν μια ποικιλία από απόψεις συνήθως στο τέλος εξοικονομούν πολύ χρόνο και πολύ χρήμα, και συμπληρώνει «Μην λέτε στους ανθρώπους σχετικά με τις προτάσεις άλλων προτού ακούσετε τι έχουν να πουν και αυτοί».

11) «Όταν κόβεις τους δεσμούς μην καις και τις γέφυρες»

Οι επιχειρηματικές δραστηριότητες με τρίτα πρόσωπα και οι συνεργασίες γενικότερα δεν λειτουργούν πάντα. Μόνο και μόνο επειδή κάποιος αποφάσισε να πάρει άλλη κατεύθυνση δεν σημαίνει ότι μια συνεργασία πρέπει να τελειώσει με έναν άσχημο τρόπο. Σύμφωνα με τον Μπράνσον οι επιτυχημένοι επιχειρηματίες ξέρουν πάντα πως να χωρίζουν με τρόπους.

12) «Να έχεις Όραμα»

Σύμφωνα με τον Μπράνσον το επιχειρηματικό όραμα είναι πολύ σημαντικός παράγοντας επιτυχίας.

ΠΗΓΗ: www.capitalinvest.gr

Για νέες επιχειρήσεις, υφιστάμενες η για νέους επιχειρηματίες προσφέρουμε υπηρεσίες και concepts για να αναπτύξουμε καινούργιες συνεργασίες.

Επικοινώνησε σήμερα μαζί μας συμπληρώνοντας τα στοιχεία σου η στο 22-109714 για περισσότερες πληροφορίες.

Starview group Your Business Partner

Related Posts